Ігор Турський

Ігор Турський

місцеве самоврядування

За конфлікт між депутатами та виконавчою гілкою влади відповідальний секретар ради

02.12.2015 12:13   Джерело: TeNews
Автор : Ігор Турський

Днями в ЗМІ з'явилась інформація про ініціативу депутата ТМР Юрія Штопка щодо звільнення і невідповідності займаній посаді головного архітектора міста Василя Бесаги.  Зізнаюся, я не вперше чую обговорення керівників виконавчих органів влади в депутатських колах. 

 

Стало доброю традицією, і це об'єктивно, зважаючи на обрання нового представницького органу, пропонувати структуру міської ради, з якою вона працюватиме чергову каденцію. На одну з найближчих сесій буде винесено проект рішення щодо нової структури виконавчих органів міськради. Цей документ тягне за собою ряд юридично-правових наслідків: стара структура ліквідовується зі всіма управліннями та відділами. В разі прийняття проекту,  всі працівники відповідно повинні бути звільнені, і, вибірково, переведенні в нову структуру.  Ось тут і виникає запитання: хто з керівників та працівників буде переведений, а кому подякувати і попрощатися? 

 

Згідно Закону саме міський голова є роботодавцем , тому остаточне рішення залишається за ним. У свою чергу новообрана рада небезпідставно має своє бачення, оскільки отримала кредит довіри від громади і за Законом є найвищим органом управління в місті.  Я, як депутат, хочу конструктивної співпраці з виконавчими органами міської ради для реалізації покладених на мене обов'язків, виконання своєї передвиборчої програми  та обіцянок перед виборцем.  

 

В даному випадку повинен  вступити в "гру" той, хто  мав би стати "місточком" між виконавчою і представницькою гілками влади. Саме секретар міської ради Віктор Шумада повинен відпрацювати з депутатами їх пропозиції і запропонувати алгоритм подальшої роботи з міським головою.

 

 Я не хочу виступати адвокатом того чи іншого начальника управління або відділу.  Скажу лише, що і в мене є ряд думок, щодо моральних цінностей деяких з них. Проте, якщо не налагодити системної роботи з депутатським корпусом, візьмусь передбачити, що завтра на кожній комісії виникнуть претензії до керівників виконавчих органів ради

 

Робота секретаря є архіважлива для того, щоб рада працювала ефективно.  І саме він має спрямовувати роботу ради в конструктивне русло.  Вважаю і дуже сподіваюсь на те, що дана ситуація виникла не через небажання пана Віктора працювати з депутатами, а через брак досвіду роботи на даній посаді. В іншому випадку, на привеликий мій жаль, фігура секретаря ради перетвориться на формальність.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews