Сергій Лупійчук

Сергій Лупійчук

Підприємець, громадський діяч

Волонтери - поза законом. Що далі?

16.07.2015 16:06   Джерело: TeNews
Автор : Сергій Лупійчук

Постановою від 30 червня 2015 Кабінет міністрів України затвердив порядок здійснення публічного збору коштів для бійців.

 

Затверджений порядок визначає механізм здійснення публічного збору благодійних пожертв у формі грошових коштів або майна серед невизначеного кола осіб, в тому числі з використанням рухомого (мобільного) зв'язку, засобів масової інформації або через благодійні організації для забезпечення бойової, мобілізаційної готовності, боєздатності та функціонування ЗСУ. Згідно Постанови кошти можуть збирати лише благодійні фонди або фізичні особи - представники Міноборони.

 

Позитив. Істотно зменшиться кількість різного роду шахраїв і аферистів, які користуються ситуацією, що склалася в країні і наживаються на цьому.

 

Негатив. Є безліч волонтерських організацій, діяльність яких ніколи не викликала сумніву, а їхня допомога армії неоціненна і зараз вони втратять можливість надавати допомогу. Публічні люди, артисти, спортсмени, шоу-мени, музиканти, котрі здійснювали збір коштів від свого імені і потім використовували їх за призначенням, зараз не зможуть вже робити цього. Кошти, зібрані благодійними фондами і представниками Міноборони будуть акумулюватись на спеціальних рахунках Міністерства оборони – а як вони будуть використовуватись ми можемо лише здогадуватись, ґрунтуючись на досвіді збору коштів через смс, яке відбувалося в 2014 році.

 

Отже, співставляючи всі плюси і мінуси цього документа, можна констатувати: постанова уряду завдасть нищівного удару по українському волонтерському русі, а це в свою чергу негативно відіб’ється на наших солдатах.

 

Волонтери і громадські активісти уже більше, як півроку «кричать» про суттєве зменшення добровільних пожертвувань від громадян, а після затвердження цього документу вони напевне припиняться зовсім і наші захисники залишаться без допомоги свого народу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews