Відкрите звернення Сила Людей Рівне щодо парку біля Рівненського міського ПДМ

02.08.2016 19:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Семен Палій

Фото з відкритих джерел

популярне


Сила людей Рівне підтримує збереження парку біля Рівненського міського палацу дітей та молоді і висловлює негативне ставлення до планів, які нещодавно оприлюднив міський голова щодо будівництва аквапарку на цій території. Ми вважаємо, що для аквапарку варто знайти більш підходяще місце. Та звертаємо увагу на ряд об’єктивних переваг на користь відновлення цього парку:

- Парки в структурі міст відіграють важливу роль. Крім загальновідомої екологічної, соціальну - місце відпочинку, громадської активності, комунікації будь-якого містянина в незалежності від роду занять, вподобань та соціального статусу.

- Ця паркова зона спланована польськими архітекторами як зелене ядро житлово-освітнього району «Грабник» з цікавим рельєфом відповідно до відомої у всьому світі концепції формування комфортних умов проживання у гармонії з природою - «місто-сад». Від меж парку вулички променево розходяться по усьому району.

- Це хороший зелений простір, що поєднує освітні заклади: 10-у школу, ПДМ, РДГУ, 2-у музичну школу. Через цей парк проходять безпечні та комфортні пішохідно-велосипедні шляхи мешканців.

- За останні 25 років прикладів знищення та забудови парків в нашій країні – безліч, а прецедентів розчищення від забудови території в центрі міста і влаштування там парку – немає.

- Для будівництва повноцінного всесезонного аквапарку із супутньою інфраструктурою (в т.ч. стоянкою на 200-400 паркомісць) територія парку площею в 1,5 Га вкрай мала.

- Крім того, будівництво спортивно-відпочинкових комплексів з дотриманням генерального плану розвитку міста можливе на вільних від забудови територіях в структурі великих рекреаційних зон на окраїні міста з продуманими транспортними зв’язками, а саме: у східній частині міста - поряд Пагорбу Слави по вул. Костромській; на півдні - між об’їзною дорогою та Басівкутським озером, на мікрорайоні «Північний» по вул. Волинської Дивізії та навіть в центральній частині – на перехресті вул. Кавказька, вул. Литовська, вул. Набережна.

На нашу думку, дивним виглядають епітети від міської влади: «руїни», «занедбана територія» і т.д., зважаючи на те, що протягом усього часу парк був у власності міста і саме міська влада повинна була ним опікуватися і доглядати.

Тому ми вимагаємо розгляду місцевою владою та забезпечення належного обговорення з громадськістю альтернативних варіантів розвитку та облаштування території парку, врахування думки громадськості при прийнятті рішення, відкритості та прозорості усього процесу.

https://www.facebook.com/sylalyudeyrv/


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews