Сергій Лупійчук

Сергій Лупійчук

Підприємець, громадський діяч

Українець, як лоза - легко нагинається, але випрямившись - може болюче вдарити

03.12.2015 16:02   Джерело: TeNews
Автор : Сергій Лупійчук

За останні роки українці пережили кілька розгонів майдану. У 2010-му протестували представники малого та середнього бізнесу проти нахабного Податкового кодексу. Мітингували попри заборону. Окружний суд Києва не дозволив проведення акцій протесту у центрі Києва в зв'язку з візитом московського патріарха Кирила. Та коли до столиці почали з’їжджатися люди, влада пішла на поступки і ухвалила деякі поправки, яких вимагали підприємці. А наступного дня, після незначної подачки народу, який відстоював свою гідність, о 5-й ранку, міліціонери  розібрали наметове містечко на Майдані Незалежності.

       Восени,  2011-го, по всій Україні мітингували воїни-афганці та чорнобильці проти скасування пільг. Тоді, відомий прихильник «Новоросії», керівник партії «Велика Україна» Ігор Беркут, сказав, що в Україні неможлива революція, бо нема проти кого поставати і немає кому її організувати.

       Та приводів для протестів тодішня влада українцям давала багато. Влітку, 2012-го, українці знову з’їжджались до Києва аби не дати Януковичу прийняти закон про двомовство. Були сутички з міліцією, побиття, арешти, голодування, та думки людей не врахували. Тоді, майдан не вистояв, і за кілька місяців правоохоронці розігнали тих небагатьох, хто не змирився.

      В листопаді, 2013-го, була ще одна спроба переступити через бажання українців. Влада зухвало відмовлялась від курсу на Євроінтеграцію. Якого, на мою думку, українці вже свідомо чекали, бо це був шанс для нашої держави розвиватись так, як розвиваються успішні країни-сусіди. І може б цей майдан теж за кілька місяців розібрали міліціонери, якби тодішня влада не захотіла показати силу на слабких.

      Побиття дітей на майдані – спроба подивитися на реакцію українців. Ми - терплячий і працьовитий народ. З нас можна стягнути більше податків, забрати пільги, ущемити нашу мову, але не можна піднімати руку на наших дітей. Бо спрацює батьківський інстинкт. І тоді кожен батько розуміє, що своїй дитині хоче кращого життя. Революція Гідності, незважаючи на її болючі наслідки, навчила нас цінувати своє і прагнути до більшого, до кращого.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews