Євген Рибчинський

Євген Рибчинський

депутат Верхвної ради України, митець, м. Київ

Що спільного у Європи з Донбасом?

04.03.2016 10:13   Джерело: Соціальні мережі
Автор : Євген Рибчинський

Фото: Соціальні мережі

популярне


Сьогодні ще нічого. Проте, хто знає, що буде років, скажімо, через 50-70?


До Голодомору на Донбасі теж говорили на суржику або українською. Донецька область входила у десятку областей, що найбільше постраждали під час Голодомору і репресій. Задокументовано, що від голоду вимерли десятки сіл, які потім заселили білорусами, татарами, росіянами з Уралу, а також іншими етносами з Росії. Наприклад, у 1933 році лише у Іловайськ прибуло 147 ешелонів з людьми і худобою. Перевозили цілими колгоспами. 28 грудня 1933 року на станцію Сталіно приїхали 44 ешелони, де розміщувалися 3538 селянських родин з приуралля. А з 1939 почалося вже масове звезення туди радянського непотребу, оголошувалися оргнабори, видавалися комсомольські путівки, пропонувалося готове житло. Щороку на Донеччину прибувало від 400 до 700 тисяч нового населення.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Портрет лідера нації

 


Тому сьогоднішні мешканці Донбасу і кажуть, що їхні бабусі ім нічого не розповідали про Голодомор. Звідки ім знати про долю зморених голодом українців, в хатах яких іхні діди починали своє нове життя?


А тепер щодо Європи.


Коли нащадки сьогоднішніх сирійських емігрантів мільйонами голосуватимуть про вихід з ФРН, можливо хтось з істориків і пригадає, як це було в Украіні у 10-х роках 21 сторіччя.


Бо вони також не пам'ятатимуть, як їхні предки розбудовували Німеччину після Другої Світової. І ешелонів не пригадають. Лише те, що вони народилися саме на цій землі...


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Соціальні мережі