Микола Шиманський

Микола Шиманський

блогер, журналіст, RV-NEWS

Набрав чинності закон про підвищення пенсій пенсіонерам-військовослужбовцям

29.12.2015 09:47   Джерело: RvNews
Автор : Микола Шиманський

З 1 січня 2016 року набирає чинності та діє Закон України № 614-VIII   «Про внесення змін до деяких законів України щодо питань пенсійного забезпечення», яким пенсіонери-військовослужбовці отримають перерахунок своїх пенсій.

11111

15 липня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав Закон України № 614-VIII  «Про внесення змін до деяких законів України з питань пенсійного забезпечення», який пропоную ВАМ для ознайомлення:

 

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про внесення змін до деяких законів України з питань

пенсійного забезпечення

(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2015, № 36, ст.361)

Верховна Рада України постановляє:

  1. Внести зміни до таких законів України:
  2. Статтю 51Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., № 29, ст. 399; 2006 р., № 37, ст. 318) доповнити частиною третьою такого змісту:

“Перерахунок пенсій у зв’язку із зміною розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців, осіб, які мають право на такий перерахунок згідно з цим Законом, або у зв’язку із введенням для зазначених категорій осіб нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій у розмірах, встановлених законодавством, не проведений з вини органів Пенсійного фонду України та/або державних органів, які видають довідки для перерахунку пенсії, провадиться з дати виникнення права на нього без обмеження строком”.

  1. В абзаці першомупідпункту 1 пункту 2 розділу XV “Прикінцеві положення” Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (Відомості Верховної Ради України, 2003 р., №№ 49-51, ст. 376; 2005 р., № 25, ст. 339) слово “передбаченого” замінити словом “передбачених”.
  2. Прикінцеві положення
  3. Цей Закон набирає чинності з 1 січня 2016 року.
  4. Кабінету Міністрів України до 1 січня 2016 року:

привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;

забезпечити перегляд і скасування міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів, що суперечать цьому Закону.

 

Президент України                                                                          П.ПОРОШЕНКО

м. Київ 

15 липня 2015 року 

№ 614-VIII

 

Вищезазначений  Закон  підписаний  Президентом України   «Про внесення змін до деяких законів України щодо питань пенсійного забезпечення» захищає права пенсіонерів-військовослужбовців на перерахунок пенсій.

Підписаним Законом № 614-VIII, прийнятим Верховною Радою України 15 липня 2015, встановлюється перерахунок пенсій у зв’язку зі зміною розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за законом України про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб, або у зв’язку із введенням для зазначених категорій осіб нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій, які не проведені з вини органів Пенсійного фонду або державних органів, які видають довідки для перерахунку пенсій, проводитиметься з дати виникнення права на нього без обмеження строку.

Цим же Законом зобов’язано Кабінет Міністрів України до кінця 2015 року привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим законом, і забезпечити  перегляд і скасування міністерствам, іншим  центральним органам виконавчої  влади  їх нормативно-правові  акти, що суперечать  цьому  закону.

Виконуючи приписи вищезазначеного Закону № 614-VIII Кабінет Міністрів України прийняв ПОСТАНОВУ № 988 від 11 листопада 2015 року «Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції», яким встановлено, що грошове забезпечення поліцейських складається з посадового окладу, окладу за спеціальним званням, щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (підвищення посадового окладу, надбавки, доплати, які мають постійний характер), премії та одноразових додаткових видів грошового забезпечення. Виплата грошового забезпечення поліцейським Національної поліції та … здійснюється в порядку, що затверджується Міністерством внутрішніх справ. Крім цього постановою встановлено: схему окладів за спеціальним званням поліцейських у розмірах згідно з додатком 1; схему посадових окладів курсантів вищих навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ із специфічними умовами навчання в розмірах згідно з додатком 2; схеми посадових окладів поліцейських у розмірах згідно з додатками 3—10 та ряд інших.

З повним текстом Постанови № 988 від 11 листопада 2015 року «Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції» можна ознайомитись тут:

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=248668490.

Насамкінець хочу зауважити, що не проведений перерахунок пенсій у зв’язку зі зміною розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за законом України про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб та які не проведені з вини органів Пенсійного фонду або державних органів,  які видають довідки для перерахунку пенсій, проводитиметься з дати виникнення права на нього без обмеження строку.

Закон набирає чинності з 1 січня 2016 року.

PS. ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ СВОГО ПРАВА ВАМ, ШАНОВНІ ПЕНСІОНЕРИ-ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІ, НЕОБХІДНО ПИСЬМОВО З ЗАЯВОЮ ЗВЕРНУТИСЬ У ПЕНСІЙНЕ УПРАВЛІННЯ ЗА МІСЦЕМ ОБСЛУГОВУВАННЯ ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ ПЕРЕРАХУНКУ ПЕНСІЇ.

 Микола  Шиманський

Помічник-консультант народного депутата України


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews