Андрій Шкула

Андрій Шкула

журналіст, журналіст, Газета "RІА плюс"

Міська рада «наробила манки»

19.01.2016 21:13   Джерело: Соціальні мережі
Автор : Андрій Шкула

Виконавчі органи міської ради змінили спосіб опрацювання проектів рішень. На депутатську комісію (через яку проходить кожне питання, яке згодом піде на сесію) проекти рішень йдуть не окремо кожне, а «пакетами». Тобто умовно: якщо раніше на комісію було 100 окремих проектів рішень, то зараз 10 проектів рішень. Але в кожному з тих десяти є ще по 10 питань. Це проблема бо між 10 проектів 8 може бути адекватних, а два «мутних».


З таким креативним підходом, в якому я вбачаю спробу заплутати депутатів та пропхати сумнівні задуми, «манки наробили». Головне тернополянам проблеми створили. Наразі я опрацював лише половину проектів рішень, які розглядатиме земельна комісія в складі якої є.


Осилив 11 проектів рішень (які в собі включають сотні окремих питань) і вже знайшов майже десяток питань, які не були оприлюднені. Мова про земельні питання, яких станом на нині нема в переліку проектів рішень для публічного ознайомлення громади (на сайті ТМР). Закон, нагадаю, вимагає оприлюднення проектів рішень за 20 днів до сесії, а до сесії — сім днів.


Чи будемо розглядати ці питання «нізвідки» — вирішимо на комісії завтра, але в будь якому випадку на сесію проекти рішень, які не були оприлюднені, або які включають питання, що не були оприлюднені, йти не можуть.


Чи випадково так сталось, що в проектах рішення з'явились пункти, які не оприлюднені для ознайомлення громади, під питанням. Особливо зважаючи на те, що одне з неоприлюднених питань стосується поновлення оренди на 1,9 га, а два - поновлення оренди «для розширення території по обслуговуванні зупинки громадського транспорту з торговим павільйоном».


По переду ще 11 проектів рішень пропонованих на комісію. Вони в собі мають десятки і сотні пунктів (які б мали бути окремими проектами рішень задля для прозорості). Думаю і там є неоприлюднені та невідомі громаді питання.


П. С. Якщо хтось з виконавчих органів ТМР думає залити питання заднім числом, нагадую, що орієнтуватись буду на оновлений сьогодні файл з оприлюдненими проектами...)


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Соціальні мережі