Сергій Лупійчук

Сергій Лупійчук

Підприємець, громадський діяч

Хто хоче працювати шукає можливості, а хто не хоче - причини

27.11.2015 16:18   Джерело: TeNews
Автор : Сергій Лупійчук

Життя тернополян після виборів одразу ж повернулося у звичне русло.  Минув місяць. Результати, які ми отримали – нові обличчя в Тернопільській міській раді, саме до цього й закликали майже усі політичні сили в період агітації. Та схоже обранці, здатні взяти на себе нішу відповідальності перед громадою, в нову раду так і не зайшли.

 

Найсвіжіший приклад – прийняті на минулій сесії недоопрацьовані проекти рішень, які не змогли розглянути на профільних комісіях. А от затвердження програми «Здоров’я тернополян» взагалі не було кому розглянути заздалегідь, бо в комісії  «З питань соціальної політики і охорони здоров’я» -  лише один представник, яки її й очолює.

 

Своє небажання працювати в комісіях, депутати пояснюють відсутністю спеціалістів в тих галузях. Виникає логічне запитання, а де ваші команди, де фахівці з якими ви йшли на вибори? У кожної партії, що отримала цьогоріч представництво в міській раді, серед кандидатів у депутати було багато справжніх фахівців з різних сфер: юристи, економісти, лікарі, вчителі, господарники, та й врешті решт колишні депутати, які мають досвід роботи в органах місцевого самоврядування. Де зараз ці люди? Схоже вони були потрібні партіям лиш для формування іміджу, хоча кожен депутат завдячує проходженню до міської ради не лише своєму округу, а й тим колегам по партії, за яких проголосували на інших округах. Саме вони могли б допомогти дати раду з новими обов’язками своїм однопартійцям, створивши дорадчий орган фракції партії, з яким новообрані депутати могли б порадитись при прийнятті тих чи інших рішень.

 

Вважаю, що кожна політична сила, незалежно від того яку кількість депутатів вона привела у раду, повинна брати на себе відповідальність за всі напрямки роботи, інформувати своїх виборців про свою участь в роботі ради, аргументувати свої рішення. Тому, шановні депутати, менше слів, а більше діла.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews