Андрій Шкула

Андрій Шкула

журналіст, журналіст, Газета "RІА плюс"

Депутати чи котята?

23.01.2016 17:23   Джерело: Соціальні мережі
Автор : Андрій Шкула

Днями я писав про те, що на депутатській земельній комісії відмовились розглядати проекти рішень через їх «пакетне формування». Тобто в одному проекті рішення, який голосується одним натисканням кнопки, є десятки пунктів кожен з яких — стосується окремої земельної ділянки. Це проблема. Велика! Бо ж, в один «пакет» можна запхати дев'ять ділянок, які можна давати і одну, яку давати не можна.


То ж комісія припинила свою роботу і вимагала старого формату опрацювання проектів і голосування за них — одна ділянка — окремий проект рішення. В ситуацію втрутився міський голова, який сказав, що проблему зніме наступний алгоритм: кожен пункт (тобто ділянка) проекту рішення до якого буде зауваження депутатської комісії буде винесений на сесійне голосування окремим проектом рішення. Частина депутатів з комісії з тим погодились, роботу комісії вдалось відновити...

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Земельні питання, які планують розглянути на сесії міської ради 26 січня

 

АЛЕ! Читаю сформований порядок денний та всі проекти рішення, які будуть йти на сесію і бачу нову проблему: ті пункти, до яких в комісії були зауваження не йдуть окремим проектом рішень, а знову «пакетами», але цього разу вже сформованими з тих пунктів до яких були зауваги. Приміром «проблемний пакет», який стосується земельних сервітутів включає 10 пунктів. Декілька з них, особисто я підтримувати не буду (приміром майже 10 сервітутних сотих на тротуарі біля ринку на Живова чи ділянку поряд скандального об'єкту біля вокзалу, яка посприяє здачі в експлуатацію самого об'єкту). Проте є в пакеті і ті сервітути, які комісія віднесла до сумнівних за браком інформації та для сесійного обговорення. Тобто ми, голосуючи проти відверто нехороших, проголосуємо і проти тих, які мають право на існування...

 

А мова ж не лише про сервітути. Хоча саме в «сервітутному» пакеті мені цікаво подивитися хто з депутатів як себе поведе)))


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Соціальні мережі