Роман Іванісов: Верховна Рада продовжила воєнний стан ще на три місяці

03.05.2023 08:03   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

2 травня на черговому засіданні продовжили строк дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 20 травня 2023 року строком на 90 діб, а також строк проведення загальної мобілізації. Про це та інші рішення на своїй сторінці у FB повідомив народний депутат ВРУ від Рівненщини, член Антикорупційного комітету ВРУ Роман Іванісов: 

"Ухвалено знакову заяву Верховної Ради "Про визначення існуючого в російській федерації політичного режиму як рашизму та засудження його ідеологічних засад і суспільних практик як тоталітарних та людоненависницьких".

У заяві звертаємося звертається до ООН, Європарламенту, ПАРЄ, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав із закликом підтримати засудження ідеології, політики та практик рашизму, а також вжити дієвих заходів для притягнення військово-політичного керівництва рф до відповідальності за вчинення проти України та українського народу воєнних злочинів, злочинів проти людяності та геноциду.

Ще одна ухвалена сьогодні заява Верховної Ради стосується накладення санкцій на російську державну корпорацію з атомної енергії «Росатом» та запровадження заходів для зменшення співпраці з рф в сфері ядерної енергетики, з чим народні депутати звернулися до колег з парламентів усіх іноземних держав і МАГАТЕ.

Серед законопроектів, прийнятих Верховною Радою в цілому

№№9154, 9158 щодо удосконалення роботи військово-лікарських комісій і питань оформлення документів для лікування військовослужбовців;
№6504 – про службу в органах місцевого самоврядування;
№8095 щодо вдосконалення механізму роботи Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти;
№7651 - надання центральним органам виконавчої влади повноваження тимчасово припиняти судноплавство на окремих ділянках внутрішніх водних шляхів під час війни;
№7532 - щодо вдосконалення правового регулювання вчинення нотаріальних та реєстраційних дій при набутті прав на земельні ділянки.

Також сьогодні ухвалено закон № 9240 щодо розміщення Національного військового меморіального кладовища в місті Києві: воно розташовуватиметься на Броварському проспекті столиці.".

#Іванісов #народнийдепутат #округ153 #Рівненщина #Верховна_Рада #антикорупційний_комітет #StopRussia #supportukraine #russiaisaterroriststate 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews