Роман Іванісов: Збільшення видатків на нацбезпеку та оборону, нові умови прийняття громадянства, зміни для військових за контрактом

21.03.2023 19:52   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Такі зміни до законодавства приняті сьогодні Верховною Радою України, повідомив народний депутат від Рівненщини Роман Іванісов:
 
"Верховна Рада внесла зміни до Держбюджету поточного року: законопроект №9105 ухвалений в цілому. Згідно з документом, видатки збільшено на 537 млрд грн., з яких – 518 млрд грн – на нацбезпеку і оборону, 19 млрд грн – Резервний Фонд.
 
Також у першому читанні прийнято законопроект №8011, метою якого є створення державних гарантій щодо збереження можливості біологічного батьківства для захисників та захисниць України. російська пропаганда з цього приводу вже встигла розповсюдити фейки у стилі «біолабораторій». Але насправді законопроект дає можливість нашим воїнам безкоштовно зберегти свій біоматеріал, і у випадку отримання ними поранень, які впливають на репродуктивні функції, скористатися ним для продовження роду. Також одним з завдань законопроекту є поширення частини гарантій в сфері медичного забезпечення та реабілітаційних заходів, наданих військовослужбовцям, на поліцейських, які виконують службові завдання в районах воєнних дій.
Щодо отримання громадянства України, в доповнення до іспиту з української мови змінами до законодавства як умову запровадили ще й екзамени з історії України та Конституції. Нові правила застосовуватимуться після того, як закон (зп №7606) набуде чинності.
 
Також в цілому прийнято законопроект №8169 щодо виконання військового обов’язку та проходження військової служби. Документом запроваджується обов’язкове шестимісячне випробування при прийнятті на військову службу за контрактом, а також встановлюються строки проходження військової служби за контрактом від 1 до 10 років шляхом виключення відповідного положення щодо шестимісячного строку.
 
Справедливо проголосували сьогодні і за законопроект №7253. Ним вводиться заборона на присвоєння географічним об’єктам назви, що звеличують, увіковічують, пропагують або символізують державу-окупанта або її визначні, пам’ятні, історичні та культурні місця, міста, дати, події, її діячів, які здійснювали військову агресію проти України та інших суверенних країн."
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews