Понад 100 Пунктів Незламності вже працює на Рівненщині

25.11.2022 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Мережа Пунктів Незламності збільшується. На Рівненщині вже більше сотні таких локацій.  

Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін проінспектував роботу Пункту Незламності в Рівному в мікрорайоні Ювілейний. Він діє поблизу ПК «Хімік».

«Це острівець тепла, інформації та нашої єдності.  Загалом їх має бути 132. Пункти Незламності функціонуватимуть цілодобово і безплатно для тимчасового перебування. У разі аварійного відключення електроенергії впродовж тривалого часу ці місця допоможуть залишитися на зв’язку та зігрітися. Наразі працюємо над розширенням мережі таких пунктів», - розповів Сергій Подолін. 

На базі Пункту Незламності є найнеобхідніше: зв’язок та інтернет, тепло та вода, аптечка, за потреби нададуть першу медичну допомогу. Кожна локація – з генератором. Ініціативу реалізовано офісом Президента спільно з ДСНС України та обласними військовими адміністраціями.

«Наша мета – відкрити якнайбільше подібних Пунктів Незламності по всій області. Аби якісно надавати допомогу нашим громадянам у моменти, коли через відсутність світла людям стають недоступні базові елементи життєзабезпечення – вода, світло, тепло, інформація. Наразі у громадах Рівненського району вже розгорнули 65 таких локацій, у Сарненському, Дубенському та Вараському – близько 20 у кожному.  Робота триває», - зазначив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Нагадаємо, Пункти Незламності будуть розташовані у населених пунктах в закладах освіти, будівлях військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування тощо. Про найближчий пункт можна дізнатися на цьому сайті: http://bit.ly/3EB3ySx.

Ворог хоче нас залякати, позбавити звичних умов життя, занурити в темряву. Але ми – незламні. Бо віримо у перемогу.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews