Вікторія Синиця

Вікторія Синиця

кореспондент, журналіст

Смакує українське. ТОП-10 ресторанів у Рівному та поблизу міста, які знаються на борщі

02.08.2022 14:23   Джерело: RvNews
Автор : Вікторія Синиця

Українці – унікальна непереможна нація, багата на історію, звичаї й традиції. Українці люблять гарно одягатися, гучно святкувати, смачно поїсти… але разом з тим вміють і смачно готувати.

Українську кухню люблять і поважають. Так, нещодавно, український червоний борщ внесли до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Нагадаємо, що у 2020 році український борщ внесли в національний список культурної спадщини.

Цілком справедливо, адже важко уявити український стіл без українського борщу. Цю страву вміє готувати чи не кожна господиня, причому, майже кожна має свій рецепт та маленькі кулінарні секрети. Мають власні рецепти червоного борщу і заклади харчування – у ресторанах приділяють увагу не тільки  смаковим особливостям, але й культурі споживання страви.

У липні 10 кращих Рівного, які найкраще готують український борщ, ділилися своїми рецептами з рівнянами.

Ресторан «БарМаки» (Рівне, Костромська 41 б) 

Бармацький борщ такий особливий, адже його готують з реберцями.
Для насиченого червоного кольору використовують вишні — вони додають кислоти та солоду одночасно. Борщ подають в Ukrainian style - з тостом з чорного хліба та помазанкою з ароматного сальця. Упродовж семи років тут кожного року змінюють рецепт борщу. 

Ресторан «М'ясо в бокалі» (Рівне, Паркова, 2)

Борщ на копченій груші з сушиною та свиньою від ресторану “М’ясо в бокалі” — це автентичний український борщ, поданий на сучасний манер. Цей борщ був конкурсною стравою, яку розробив Сергій Віднічук для чемпіонату західної України з кулінарного мистецтва. Бульйон для борщу готують на качці з паленим листям, а овочі запікають у хоспері. Борщ подають з копченим бочком.

Пивна ресторація «Кант» (Рівне, Коперніка, 9)

Рецепт борщу по-селянськи не змінювався з відкриття закладу. Відтоді його готують у величезному чані – в ньому борщ томлять майже три години. Насичений червоний колір борщу – фішка і секрет шеф-кухаря. Гостям пропонують велику порцію густого борщу. До борщу подають сметану, зелену цибулю, намазанку із сала, грінки та часник.

Ресторан «New York Street Pizza» (Рівне, вул. Кн. Ольги, 1а)

У «Нью-Йорку» на Покровському готують традиційний український борщ за єдиним рецептом всієї мережі закладів NYSP. Борщ подають зі шматочками телятини, сметаною та гілочкою кропу. Гостей пригощають пампушкою з часником і пропонують сало: ніжними слайсами або перемелене з часником та кропом.

Ресторан «Adaline» (Рівне, Проспект Миру, 19)

Меню Adaline налічує понад 80 позицій, а однією з улюблених страв рівнян є український борщ. Тут плекають технологію приготування, дотримуючись чіткого авторського рецепту. Борщ подають на бізнес-ланчі, також рівняни з’їдають понад 200 порцій на місяць у закладі, обідаючи в ресторані.

Гриль-бар «Lake» (Рівне, вул. Басівкутська, 3)

У гриль-барі Lake рецепт борщу не змінюється від початку існування закладу. До закладу приходять постійні гості зі своїми звичками та вподобаннями, тому з червоним борщем, приготовленим на ребрах, тут не експериментують. Попри те, що борщ не є базовою стравою закладу, тут замовляють близько п’ятиста порцій на місяць.  Борщ у Lake подають з салом, грінками та сметаною.

Готельно-ресторанний комплекс «Bliss» (Рівне, вул. Дворецька, 93)

Гостей у ресторані комплексу частують смачними українськими стравами. Основна частина продуктів для приготування надходить із власної ферми. Гості особливо полюблять страви, які готують у печі, наприклад, український борщ. У Bliss з душею готують класичний український борщ в печі та подають його зі сметаною та зеленню.

Таверна «Ель-Пасо» (Рівне, вул. Соборна, 277)

Борщ у закладі подають зі свіжим зеленим кропом, сметаною, маринованим у спеціях бочком з часником, а також пухкою печеною пампушкою, приготовленою з борошна вищого сорту, та зі шматочком синьої цибулі для тих, хто не має в найближчих планах поцілунків.

Ресторанний комплекс «Колиба» (Рівне, вул. Данила Галицького, 16 б)

У Колибі, запевняють ресторатори, готують саме такий борщ, який гостям найбільше до душі. Насичений, густий бульйон з добірного м’яса підкреслюють болгарський перець та томати у складі борщу. Цікаво, що тут борщ готують без капусти. Традиційно, його подають зі сметаною.

Заміський відпочинковий комплекс «Тунель кохання» (смт. Клевань, вул. Космонавтів, 9)

У меню ресторану зібрано основні українські національні страви, щоб через гарне частування знайомити туристів з українською культурою. Рецептура страв – авторська. Український борщ густий, наваристий, з гарними шматками м’яса, подається з козацьким салом на чорному хлібі. Саме через українську кухню ми маємо можливість висловити свій патріотизм і показати хлібосольність нашої нації, її багаті традиції, - розповідають у закладі.

Послухати радіопрограми "Смакує українське" можна ТУТ: 

https://radio-respect.com.ua/cmakuye-ukrayinske/ 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews