У Рівному хочуть демонтувати постаменти радянського періоду

14.04.2022 12:23   Джерело: 7dniv.rv.ua/
Опубліковано : Вікторія Синиця

Секретар Рівнеради Віктор Шакирзян наголосив на необхідності  демонтувати постаменти радянського періоду на вулицях міста.

Пише https://7dniv.rv.ua/ 

Йдеться про два пам’ятники-танки, які розташовані на вулиці Соборній, біля пивоварні, та площі Добровольців. Таке рішення прийняла комісія з перейменування міських об’єктів Рівного, повідомив секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян: 

«Постаменти радянського періоду – самохідну художню інсталяцію на Пивзаводі та танк на постаменті Богомолова мають бути демонтовані.Це моя чітка позиція й позиція значної кількості членів комісії з питань перейменування міських об’єктів, яка відбулася сьогодні. Якщо ми прийняли рішення перейменувати вулиці, назви яких пов’язані з країною агресором, то маємо бути послідовні й позбутися водночас і залишків радянської епохи у нашому місті. 

«Знаю, що раніше навколо цього питання точилось чимало дискусій, але сьогодні – війна. Сьогодні – час, коли потрібно приймати вольові рішення, бо пролита в Україні кров не дає нам морального права знову вдаватися в полеміку. Рускій мір й символи періоду радянської окупації мають піти за російським кораблем».  

Тому, танк на Пивзаводі буде демонтовано вже найближчим часом. Перенесемо його на «Пагорб Слави», як можливий експонат для майбутнього музею. Що стосується «танчику» (постаменті у сквері Добровольців), то його чекає така ж доля. Затримка можлива у зв’язку з перенесенням могили згаданого тут радянського командира, але я переконаний, демонтаж самого “танчика” з постаменту жодним чином не заважає планам з його перепоховання.   

Не менш важливо, що комісія затвердила і перелік вулиць, які підлягають перейменуванню. Він буде оприлюднений на сайті управління культури разом із пропозиціями щодо нових назв. Так рівняни зможуть переглянути пропозиції і долучитися до обговореня, комісія чітко поставила завдання перед Управлінням культури провести детальний аналіз всіх пропозицій рівнян»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 7dniv.rv.ua/