Миколаївський фристайліст Олександр Абраменко: «Для мене це срібло – практично як золота нагорода» (ВІДЕО)

17.02.2022 10:36   Джерело: https://inshe.tv/
Опубліковано : Вікторія Синиця

Як повідомляло Інше ТВ, сьогодні, 16 лютого, миколаївський фристайліст Олександр Абраменко здобув «срібло» Олімпіади!

Як впорався з відповідальністю і зумів вдруге принести Україні таку жадану олімпійську нагороду, Олександр Абраменко розповів в короткому інтерв’ю, яке було опубліковано на фейсбук-сторінці НОК України.

Про це повідомляє Інше ТВ.

– Після золота у Пхенчхані як сприймається срібло?

 – Для мене це срібло – практично як золота нагорода, тому що після Пхенчхана, після золотої медалі, дуже сильно відчував відповідальність. Так як я змагався на цій Олімпіаді як діючий олімпійський чемпіон, дуже хвилювався, щоб показати і доказати, що я невипадково здобув ту нагороду. І я дуже щасливий, що все ж таки довів, в першу чергу – самому собі, що я можу стрибати дуже добре, і дуже радий, що вдалося здобути цю нагороду.

– Чи виріс рівень за ці чотири роки?

– Звісно. Ще на тій Олімпіаді три сальто з п’ятьма гвинтами стрибали чотири-п’ять максимум (спортсменів), а на цій Олімпіаді я нарахував, що 13 спортсменів, могли показати такі стрибки, і доволі такі успішно.

– Ходили такі забобони, що якщо пронесеш прапор, то медалі не буде. На літніх Олімпійських іграх інше довела Олена Костевич, тепер ти. Як ти до цього ставився?

– Я чув, що так говорять, але я дуже хотів пронести наш прапор на відкритті, тому не зважав ні на які забобони і довів, що це лише у нас в голові.

– Сьогодні особливий день у нас в Україні. Чи відчував ти, що дуже потрібна медаль, щоб підтримати всіх українців?

 – Звісно. Я слідкував за всіма виступами наших атлетів, нашої зимової збірної, дуже розчаровувався, коли бачив, що немає медалі, немає результату. І бачив, що всі українці чекають на щось позитивне. І я дуже радий, що так співпало, що саме в цей день, в День єдності, я здобув цю нагороду, таку довгоочікувану для всіх українців.

– Які плани? От ти приїдеш додому, що будеш робити?

 – Поки що немає ніяких планів. Я вважаю, що напевно буду відпочивати, відсторонюся повністю поки що від думок про спорт, тому що це дуже важке навантаження моральне. Треба відпочити.

Джерело: https://inshe.tv/ 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: https://inshe.tv/