Рівненську АЕС проінспектували. Що перевіряли

17.01.2022 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

14 січня 2022 року на Рівненській АЕС проводилася інспекція Міжнародного агентства з атомної енергії відповідно до Угоди між Україною та МАГАТЕ у зв'язку з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї.

Перевірка відсутності незаявленого ядерного матеріалу та верифікацію проєктної інформації, яка була надана Україною, здійснюється інспекторами Агентства за участю інспектора Держатомрегулювання на Рівненській АЕС та спеціалістів відділу ядерної безпеки електростанції.

Відповідно до Статей 72 та 48 «Угоди про гарантії» (INFCIR|C/550) інспекторами МАГАТЕ було здійснено перевірку ядерного палива у активній зоні реактора та басейну витримки енергоблоку № 4 РАЕС після планового перевантаження реактора у ППР. Також було проведено обслуговування засобів спостереження та контрольних модулів «SDIS».

Після завершення інспекції було обговорено її результати та терміни проведення наступних перевірок. Інспекція виконана вчасно, в повному обсязі та без зауважень.

Пресслужба Рівненської АЕС


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews