У Рівному дипломи про вищу освіту отримали студенти-іноземці

19.07.2021 11:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віра Мельникова

Незабутні, найщасливіші миті свого життя пережили 15 липня студенти-іноземці, а вже сьогодні – випускники. В актовій залі головного корпусу НУВГП на урочисту церемонію вручення дипломів зібралося  чимало людей: керівництво та співробітники Центру міжнародного співробітництва та освіти й «іменинники» свята  - цьогорічні випускники.

null
Фото: Віра Мельникова

Церемонія вручення сертифікатів про здобуту вищу освіту розпочалася з привітання до присутніх проректора з наукової роботи та міжнародних зв’язків Савіної Наталії Борисівні, зв’язок з якою відбувався в форматі он-лайн з братньої Польщі, де очільниця перебуває у довгостроковому відрядженні. Науковиця поздоровила випускників із успішним завершенням навчання, побажала їм в майбутньому використати знання, набуті в стінах славетного навчального закладу, на благо розвитку і процвітання їхніх країн.

Директор   Центру міжнародного співробітництва та освіти Тимощук Ігор Олександрович привітав випускників із отриманням важливого в їхньому житті документа, побажав випускникам щасливого професійного майбутнього, а також   подякував працівникам, підпорядкованому йому підрозділу, за практичну допомогу іноземним громадянам в наданні можливості отримання необхідних професійних знань, у вирішенні побутових питань та організації дозвілля. Ігор Олександрович подякував старосту земляцтва іноземних громадян Атакарриєв Мухамметгули за сумлінну роботу і співпрацю. 

null
Фото: Віра Мельникова

Цього року університет має 13 випускників-іноземців. З деякими з них вдалося поспілкуватися:

Асоєв Садріддін ‒ Я приїхав з Республіки Таджикистан. Закінчив університет за фахом «Міжнародні економічні відносини». Поки що освітній рівень – «бакалавр». Думаю, продовжу навчання.

Мамедов Мекан, Хакназаров Іляр, Ділеверханов Фархад ‒ ми приїхали з Туркменістану. Тут в університеті  ми опанували спеціальність «Транспортні технології -275.03 на автомобільному транспорті». Наша країна потребує таких фахівців.

А ось Кобулієв  Анушеврон з Республіки Таджикистан отримав диплом бакалавра за спеціальністю «Фізична терапія, ерготерапія». Холмуродов Алішод (також з цієї ж країни) ‒ за спеціальністю «Гірництво».

Як бачимо, в НУВГП можна обрати будь-який фах за велінням душі і серця, а також, що дуже важливо, за запитом країни, що потребує саме таких  кваліфікованих фахівців. І молоді люди це розуміють.

Ведучий заходу ‒ керівник відділу роботи з іноземними громадянами ‒ Солодкий В’ячеслав Олександрович також привітав випускників із завершенням важливого етапу в їхньому житті, побажав в майбутньому побудувати успішну професійну кар’єру.

Поздоровив новоспечених фахівців також керівник відділу організації міжнародної освіти та міграційних питань Нікітенко Дмитро Валерійович. Він виказав своє бажання щодо розширення міжнародних контактів по залученню іноземних громадян до навчання їх в Україні.

null
Фото: Віра Мельникова

Від студентської спільноти виступив староста Атакарриєв Мухамметгули, який подякував керівництву університету за надану можливість опанувати обрану спеціальність, за допомогу працівникам Центру в різних сферах їхнього життя під час перебування в Україні. Побажав українцям миру, здоров’я, успіхів.

Гарні побажання на майбутнє випускники почули з вуст керівнички підготовчим відділенням для іноземних громадян Михайлової Єлизавети Вікторівни та начальника відділу міжнародних зв’язків Бадинського Леоніда Олексійовича.

 Мрія студентів-іноземців здійснилася: кожен з в руках тримає «Диплом» про закінчення українського університету з омріяною професією! Кілька років студентського життя в Україні, нові друзі, цікаві знайомства ‒ все це збережеться назавжди у пам’яті колишніх студентів.

Прикрасила урочисту подію молода співачка, лауреатка міжнародних конкурсів Софія Мозоль, яка потішила присутніх своїм чудовим виконанням українських пісень.

А славетний український університет, НУВГП як завжди, буде чекати з розпростертими обіймами на приїзд нових іноземних громадян, щоби в котрий раз навчити і подарувати найщасливіші хвилини почуття радості новій генерації людей ‒ будівників майбутнього!  

null
Фото: Віра Мельникова

Віра Мельникова, викладач,

членкиня НСЖУ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews