Галина Гандзілевська

Галина Гандзілевська

професорка психології та педагогіки

Як увімкнути Афродіту? (ВІДЕО)

09.02.2021 16:12   Джерело: RvNews
Автор : Галина Гандзілевська

«Увімкнути Афродіту» - де ж ця кнопка? Має ж вона десь бути... Я точно знаю! Книга Джин Болен «Богині в кожній жінці» – перед очима. Репертуар Богинь – знайомий. Діапазон використання – доступний. Що ж не так?

Знати б, який архетип восени підштовхує мене до "вічного понеділка"? Цілеспрямована Артеміда? Раціональна Афіна? Чи занурена в глибини пізнання Гестія?

Хочу нормальну «осінню депресію», принаймні у вихідні. Народитись із піни морської, дозволити поету написати про себе сумну поему, вірш... хоча б чотири рядочки... А художнику (чи й фотографу) - зафіксувати мить спокою. 

Так, зупинитись і посміхнутись… Розслабитись… Я – на морі… Я – морська піна…))) Смішно і сумно водночас. Де ж поділась віра в казку Персефони? Деметра плаче. Гера жбурляє грозами. Шукаю відповіді в іншій книзі – Маргарет Марк та Керол Пірсон. Хто ж ти, мій осінній прасценарій? «Правитель», «Маг», «Мудрець», «Блазень»… О, ні. Невже знову активувався архетип «Творця»? Архетип «перетворення» та «змін». Де той тригер, те, що запускає ці процеси? «Найбільше проявляється цей тип у людей у перехідні періоди, коли домінує прагнення свободи та повноти життя», - писала я у своїй дисертації. 

Архетип «Творця» - ресурс для інновацій, однак може призвести до «перевантаження» життя новими проектами. Воно. Ось вона, ця кнопка – кнопка «МІРА», відчуття своєї межі, ДОЗВІЛ на Жовтий і Червоний колір. Увага. Зупинка. Осінь. Сила архетипу й усвідомлення своєї значимості, цінності, свого права відтінку, відсотка у використанні. Всі мої найулюбленіші проекти були реалізовані восени. Люблю осінь. Вона для мене дуже чесна і правдива. Мов архетип «Простодушного», «архетип підготовки», «зв’язкового» між внутрішньою Дитиною і внутрішнім Батьком. Довіра до життя й віра в духовну силу. Віра в себе Дорослого – раціонального, відповідального, зрілого. 

Ключ до інформації – це ще не відкриті двері. Інформація – це ще не знання. Я довіряю своєму прасценарію, опираюсь на дослідницькі інстинкти, вивчаю рольовий репертуар і шукаю свої ключі від чужих замків. Увімкнути режим «Афродіти» - закоханої в осінь і життя!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews