У Рівному поетичними рядками прикрасять лікарню

13.08.2020 15:26   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

У Рівному відновлює роботу молодіжно-мистецький проєкт “Strofa”. Свою історію він розпочав ще у 2017 році. Впродовж цих років молоді активісти прикрашали віршами відомих українських поетів стіни знакових будівель міста.

Через епідемію коронавірусу, об'єднання “Strofa” тимчасово змушене було припинити свою діяльність, та вже 12 серпня учасники проєкту презентували відновлення своєї роботи.

Однією із перших будівель, яку прикрасять є міська поліклініка №2 на вул. Драгоманова, 7. Таким чином учасники проєкту “Strofa” хочуть подякувати медикам, які не покладаючи рук, працювали і продовжують працювати під час епідемії COVID-19.

Обраний вірш для нанесення на бокову стіну закладу символізуватиме зв'язок між лікарем та пацієнтом. На це активістів надихнула історія врятування невиліковно хворої жінки.

Підтримали активістів у їхніх починання і громадська організація "Рівне Разом" на чолі з Віктором Шакирзяном.

- Молоді художники з проекту “Strofa” дуже креативні, а цей проект несе у собі глибоке соціальне значення. Крім популяризації кращих зразків класичної і сучасної поезії, це має вплив на благоустрій у місті. Спонукає людей підтримувати в порядку і територію довкола, - поділився враженнями Віктор Шакирзян.

null

Довідково: Команда мистецько-поетичного проекту Strofa - це група ініціативної молоді міста Рівного, метою діяльності якої є оздоблення міських стін і фасадів будинків віршами українських класиків та сучасників. Історія проекту почалася у 2017 році.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews