Проросійські сили пішли у наступ у Рівному?

20.05.2020 12:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Антон Веселий

Минулого тижня група невідомих осіб скоїла правопорушення, метою якого було виведення з ладу всієї системи сповіщення у м.Рівне. Зважаючи на масштабність потенційних негативних наслідків, ТОВ «Українське інформаційне агентство «Вуличне радіо», яке є розробником і утримувачем системи оповіщення, уже звернулося з відповідними заявами в поліцію, а також в СБУ.

Тепер факти: за одну ніч невідомі особи спробували відключити системи сповіщення у місті Рівному. Невідомі зі спецзасобами на висоті від 3-ох до 8 метрів перерізали кабель і замаскували місце розриву для ускладнення відновлення роботи системи.

null

Тепер розберемо за порядком. Операція була добре спланована і про це свідчать наступні факти.

По – перше, для того, щоб здійснити згадані вище протиправні дії, потрібно було підготуватися: знати всі місця, попередньо їх дослідити, продумати, як зробити це непомітно.

null

По-друге, потрібно було озброїтися відповідним інструментом, драбинами та транспортом.

По третє, зробити це непомітно можна було виключно в нічний період.

І тепер найцікавіше - все це робиться в час епідемії корона вірусу, коли система сповіщення людей є важливою та актуальною в житті міста.

З якою ж метою це зроблено? Висновок один - ці діяння свідомо скоєні для того, щоб позбавити містян змоги оперативно отримувати надважливу інформацію про пандемію та інші надзвичайні ситуації, отримувати інформацію про правила, яких варто дотримуватись, інформацію про заходи, які впровадженні для збереження життя людей. Це не справа рук хуліганів. Конструкції системи сповіщення у місті пробували ушкодити у 15-ти різних місцях і, головне, - ушкодженні місця свідомо маскували для ускладнення проведення діагностики і ремонту. Це дуже схоже на обдуману і чітко сплановану операцію кремлівських агентів.

Олег Нитка
Олег Нитка. 

– Ми вже усунули пошкодження і відновили роботу системи. Важливо не допустити, щоб жителі Рівного залишилися без доступу до оперативних даних, тим паче, що науковці прогнозують другу хвилю коронавірусу ще до кінця цього року, – каже Олег Нитка. – Ми також посилимо захист системи. Водночас очікуємо від правоохоронців, що винні будуть покарані. Адже дані дії– це і зухвалий виклик правоохоронній системі також.

Керівник «Вуличного радіо» зауважив, що підчас карантину «Вуличне радіо» зупинило трансляцію комерційної інформації. Натомість весь ефірний час був використаний для  ведення профілактичної роботи через трансляцію повідомлень з порадами і застереженнями Міністерства охорони  здоров’я України щодо дотримання вимог безпеки, застосування засобів захисту, належної ізоляції, уникнення масових контактів  та іншої корисної інформації.

Який же висновок ми можемо зробити? Кому не вигідно щоб Рівне мало сучасну систему сповіщення чи не надто явною є рука Кремля? Московські посіпаки нещодавно пробували інформаційно  нищити систему сповіщення в м. Рівному, але програвши в інформаційному просторі вирішили піти на відкриті протиправні дії проти інтересів всього міста. Система сповіщення не вигідна московським агентам і вони спеціально роблять все щоб зашкодити безпеці та здоров’ю мешканців Рівного. Тепер ми бачимо,чому зловмисники мали транспорт, спец. інструмент,  яким перерізали кабель, чому маскували місце ушкодження, робили це на висоті і в нічний період по всьому місту. Думаю, що дії московських прихвоснів не залишилися непоміченими. Не виключено, що зловмисники потрапили в об’єктиви камер спостереження, що повинно полегшити роботу правоохоронців.

На майбутнє закликаємо рівнян: якщо ви стали свідками нищення конструкцій системи сповіщення, одразу телефонуйте в поліцію, або на офіс нашої компанії за номером телефону(067) 340-49-59, адже належна робота системи сповіщення - це Ваша безпека і безпека Ваших близьких.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews