На Кореччині ТОВ «АГРООРГ», яке застрягло у боргах, обіцяє орендодавцям золоті гори в обмін на землю

18.05.2020 19:23   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

Проголосований народними обранцями закон про відкриття в Україні ринку землі сільськогосподарського призначення набуде чинності з липня 2021 року. Попри це, темні ділки вже від сьогодні вирішили покроково будувати схеми з привласнення українських чорноземів.

Одну із таких підозрілих земельних «справ» розгортає у Корецькому районі, що на Рівненщині, товариство з обмеженою відповідальністю «АГРООРГ». За лаштунками небувалої щедрості підприємства може критися масштабна земельна оборудка.

В «АГРООРГу» – як в Бога за пазухою

Директор ТОВ «АГРООРГ» Олександр Губін активно запрошує селян Кореччини здавати свої земельні паї в оренду й обіцяє натомість мегащедрі як для українського пайовика кошти, або врожай пшениці, ячменю чи кукурудзи натомість.

У той час, коли середня вартість орендної плати за 1 гектар землі сільськогосподарського призначення в Україні становить 2594 гривні, «АГРООРГ» запевняє людей, що буде платити  10 000 за один-півтора гектари землі. Підприємство також заявляє, що готове у разі необхідності виплачувати селянам орендну плату за два роки наперед. Можлива виплата не лише грошима, але й пшеницею, ячменем, кукурудзою, а в «перспективному» майбутньому ще й комбікормом та кашами. Вишенькою на торті буде додатковий бонус від «АГРООРГу» – 2 центнери пшениці та тисяча гривень для людей, які  погодяться на співпрацю. Однак такі заманливі обіцянки можуть обернутися для жителів Кореччини втратою своїх земельних ділянок.

У боргах – по самі вуха

Найцікавіше те, що ТОВ «АГРООРГ», яке гучно заявляє про можливість виплачувати селянам чималу орендну плату, насправді по вуха застрягло у боргах. Як повідомляє Рівненська обласна державна адміністрація, господарство оформило аграрну розписку. Це дозволило йому отримати кредитування на суму понад 50 мільйонів гривень під заставу майбутнього врожаю. Отже, розплачується «АГРООРГ» пшеницею, ячменем та кукурудзою, яку так активно обіцяє компенсувати своїм пайовикам.

Гроші – назад!

Жителі сіл Головниця, Світанок, Крилів та інших населених пунктів Корецького району сьогодні вже знають, що насправді приховують захмарні обіцянки директора «АГРООРГу». Цю нечувану щедрість вони вже відчули на власному досвіді. Сьогодні селян тероризують й вимагають повернення грошей. Один із власників паїв, який отримав від Олександра Губіна восени 2019 року 5 тисяч гривень за згоду співпрацювати, вже навесні зіткнувся із погрозами. У чоловіка вимагали повернути назад кошти, а у випадку невиконання залякували, що відберуть житло.

Сьогодні селяни Кореччни не знають, де візьмуться кошти, які їм обіцяє «АГРООРГ». Ще більше люди не розуміють, звідки видаватимуть пшеницю, кукурудзу чи ячмінь, якщо врожай, згідно з аграрною розпискою, забрали як компенсацію за кредитування. То чи варто, ведучись на «райські» умови оренди, ризикувати землею, яка є чи не найголовнішим стратегічним ресурсом?!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews