Олена Медведєва

Олена Медведєва

журналіст, миcткиня, rvnews.rv.ua

Рівненським гурманам - суп із морепродуктів «Авіньйон» від Олени Медведєвої

05.05.2020 10:12   Джерело: RvNews
Автор : Олена Медведєва

Коли місто ще спить, прокидається… АПЕТИТ!

Цю страву сміливо можна готувати і на сніданок, і на вечерю. Не кажучи вже про снек. Своєрідний і цікавий, вишуканий і смачнючий, він не потребує багато часу, але поваги просто таки вимагає. Ще б пак. Один із «найінтелігентніших супів» моєї кухні, який я запозичила у своєї доньки. Витриманий, послідовний і делікатний… чи то… делікатесний суп із морепродуктів «Авіньйон».

Для його приготування необхідно мати: філе риби лосося, креветки, свіжі печериці, вершковий сир (пластинами) «Lactima», (можна сир іншого бренду купувати, спробуйте «плавлений», головне – не ковбасний, адже він здешевить страву своїм ароматом), вершкове масло, картоплю столових сортів, молоду зелену цибулю, морську (а яку ж іще?) сіль; із прянощів: мелений імбир, сушене орегано, свіжий кріп або петрушку (лише трішки і причому кладемо їх в готову страву, яка вже в тарілці).

Гарненька каструля, дистильована вода, випраний фартух і бажання – догодити тій страві, яку готуєш. Суп має сам собі сподобатися. 

Отже, нарізаємо картоплю малими прямокутними шматочками і кладемо її до окропу, згодом туди додаємо м’ясо лосося, чищені креветки (цілі) та печериці. Солимо. На вершковому маслі підсмажуємо молоду цибулю і доповнюємо нею наш суп. Варимо 20-25 хвилин.

За 3-4 хвилини до завершення приготування кладемо в каструлю 5 пластинок сиру, мелений імбир, сушене орегано.

Гарно смакує з сухарями з пшеничного борошна, зеленню.

Я ж, коли готую цю страву, постійно згадую Гурзуф, Чорне море, вечірню набережну міста і ресторації на узбережжі. Там повітря пахне сіллю, наввипередки кричать чайки і миготять вогні далеких пароплавів.

…Вітер тихо гойдає хвилі, звучить романтичний саксофон, за столиками сидять красиві пари, а офіціанти на тацях носять суп із морепродуктів «Авіньйон». Кримська казка…

На годиннику 06.55 ранку. Час знімати фартух та суп із вогню. Від аромату цієї страви прокидається апетит навіть у тих, котрі за жодних умов у своєму житті не снідають. Спробуйте!

Кухня – це територія, на якій смакують найсмачніші історії.

null
Фото: Олена Медведєва

 

null
Фото: Олена Медведєва

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews