«Медова Мекка» і Млинів запрошують на «Медові гостини»

15.08.2019 22:48   Джерело: RvNews
Опубліковано : Любомир Тлумак

Бджолярі неспроста називають  Рівненщину «медовою Меккою». Адже і мед у нас  – особливий й особливі традиції бджолярства. В області офіційно зареєстровано майже 500 господарств, які займаються цією справою. А скільки аматорів-бджолярів! Що й важко підрахувати…


Також в Україні і за її межами відоме своєю солодкою продукцією Гощанське підприємство «Країна меду», де займаються заготівлею і переробкою меду натурального, а також його експортом до країн Євросоюзу, США,  Ізраїлю та інших держав. Торік на світові ринки гощанці поставило продукції на загальну суму понад 5 мільйонів євро. З таким результатом ТзОВ «Країна меду» входить в десятку найбільших експортерів меду в Україні.

Розповідає керівник Рівненської обласної Спілки пасічників Андрій Тимощук:

- Бджільництво цікаве для Рівненщини ще й з точки зору туризму. Адже в області реалізується проект «Медове коло». Це екологічний туристичний 250-кілометровий маршрут визначними місцями 5-ти районів: Рівненським, Костопільським, Березнівським, Корецьким і Гощанським. Своєрідною «родзинкою» маршруту є бортництво - як давній вид бджільництва, який ще зберігся на Рівненщині.

А вже цієї неділі, 18 серпня на "Медові гостини" запрошує Млинів. На мистецькому святі, що по праву можна назвати візитівкою не лише цього старовинного селища, на гостей з інших районів не лише Рівненщини, а й інших областей чекатимуть смачні частування, цікаві виставки медоварів, народних умільців та інші цікаві і незабутні заходи.

Тож ласкаво запрошуємо до Млинова!

От би тільки погода не підвела. Але організатори свята меду обіцяють, що будуть готові до будь-яких несподіваних сюрпризів, на які такий багатий останній місяць цьогорічного літа.

За матеріалами Рівненської обласної Спілки пасічників    

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews