У Радивилові троє школярів отримали опіки через вибух петарди

13.08.2019 14:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Любомир Тлумак

Повідомлення про отримані тілесні ушкодження трьома неповнолітніми мешканцями міста Радивилів до райвідділу Національної поліції надійшло вдень, 12 серпня.

Слідчо-оперативна група на місці події попередньо з’ясувала, що на вулиці Парковій 15-річний учень однієї з місцевих шкіл кинув петарду через вентиляційний отвір зачиненого каналізаційного люку, що закриває підземні газові комунікації. Унаслідок вибуху троє дітей, серед яких і 9-річний хлопчик отримали термальні опіки тіла.

14-ти і 15-річного підлітків доставили до опікового відділення Рівненської обласної дитячої лікарні, а 9-річного госпіталізували з опіками ніг у місцевий медзаклад. За словами медиків, їх життю сейозної загрози немає.

На місце події виїжджали працівники місцевої газової дільниці, які витоків газу не виявили.

За результатами огляду фахівці дійшли висновку: вибух стався через природні зміни середовища, в якому нагромадилася газоповітряна суміш.

У рамках досудового розслідування, розпочатого за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України, слідчі Радивилівського райвідділення Нацполіції встановлюють усі обставини події, зокрема, і походження піротехнічного виробу.

Відповідно до частини 2 статті 22 Криінального кодексу України особи, які вчинили злочини у віці від 14-ти до 16-ти років, за вказаний вид злочину, який відноситься до категорії тяжких, підлягають кримінальній відповідальності.

Санкція статті передбачає позбавлення волі від 3-х до 7-ми років.

Усі діти з благополучних сімей і поле зору правоохоронців раніше не потрапляли.

За матеріалами  відділу комунікації ГУ НП у  Рівненській обл.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews