Фестиваль українського духу «Бандерштат» біля Луцька зібрав 10700 поціновувачів української пісні

07.08.2019 16:52   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Масштабне культурне дійство, тринадцятий за ліком фестиваль українського духу, відбувся 2-4 серпня у селі Рованці під Луцьком.

Цьогоріч Бандерштат пройшов за підтримки Міністерства культури України, оскільки здобув перемогу в конкурсі проектів громад «Малі міста – великі враження». Також партнерами фестивалю є Луцька міська рада та Боратинська об’єднана територіальна громада.

Бандерштат-2019 відвідали не лише гості з різних куточків України, а й зі США, ОАЕ, Ізраїлю, Франції, Польщі та Білорусі.

null
Фото з відкритих джерел

Розпочався фестиваль з атмосферної ватри, на якій виступили Сергій Василюк (Тінь Сонця), та Святослав Бойко і Олександр Козинець (Широкий Лан). Загалом зі сцени Бандерштату запалювали всіма улюблені: Бумбокс, Тартак, Kozak System, Один в каное, Vivienne Mort, Space of Variations, KARNA, Epolets, Qarpa, Роллікс, Фіолет, Жадан і Собаки, FliT, BAKENBARDY, DETACH, Гурт [O]. Щоночі бандерштатівці відривались під сети від діджеїв: Dj Tapolsky, Micik Gonibez  та Dan Alien.

null
Фото з відкритих джерел

Особливо гордістю цьогорічного фестивалю стала літературна сцена, яка зібрала топових поетів та письменників України: Ірена Карпа (презентувала свій новий роман «Добрі новини з Аральського моря»), Юрко Іздрик, Олександр Ірванець,  Макс Кідрук, Дмитро Лазуткін, Іван Семесюк, Павло Матюша, Ігор Астапенко, Павло Коробчук, Олександра Гонтар та арт-директор фестивалю Бандерштат Сергій «Колос» Мартинюк, який презентував свій роман «Капітан Смуток» та прочитав кілька віршів.

Неабияк порадувала гутіркова сцена фестивалю. Її традиційно відкрило братство ветеранів ОУН-УПА. Впродовж трьох днів відвідувачі спілкувались з цікавими спікерами: Яніна Соколова презентувала свій проект «Я, Ніна»; Сергій Стерненко розповідав про ініціативу «Хто замовив Катю Гандзюк»; про сортування сміття, еко-упаковку та еко-волонтерський рух розповідали Людмила Осипчук та Ірина Білик, про підготовку та перемогу наших ветеранів у Іграх Нескорених – Майя Москвич, Юрій Дмитренко, Андрій Усач; Катерина Приймак – про жіночий ветеранських рух, проект «Амбасадор», фільм «Невидимий батальйон» тощо.

 За матеріалом прес-служби та сайту: http://bandershtat.org.ua

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews