Віталій Тарасюк

Віталій Тарасюк

журналіст, репортер з Млинова

Як у Млинові врятували від наглої смерті 18-річного юнака

02.08.2019 12:55   Джерело: RvNews
Автор : Віталій Тарасюк

Іноді в житті бувають такі збіги, що диву даєшся, як таке може статися. Напередодні свята пророка Іллі зателефонував друг-односельчанин, який нещодавно повернувся з відпочинку на морі. Найголовніше, про що поінформував – про шість утоплеників! За десять днів відпочинку – стільки трагедій на морі!

Зрозуміло, така інформація настрою не додала. Приятель обурювався, як під час шторму один сімдесятирічний  захмелілий чолов’яга вихвалявся, що виріс біля моря, тож воно йому по коліна, і безстрашно занурився у морську стихію. І що ви думаєте? Добре, що цього підстаркуватого хвалька, плавця-невдаху врятував якийсь тренований відчайдух…

І треба ж такому статися: за кілька хвилин після цієї розмови надійшла інформація, що на центральному пляжі у райцентрі вже млинівчанин врятував юнака, який мав шанс поповнити скорботний список цьогорічних потопельників в Україні.

null
Сергій Синяк показує, звідки витягнув юнака. Фото Віталія Тарасюка

Невдовзі я зустрівся із рятівником: ним виявився Сергій Синяк – працівник селищної ради, який доглядає за благоустроєм на центральному пляжі. Сергій без будь-яких  героїчних наголосів розповів:

- Разом із Віталієм Козеруком ми косили траву на території пляжу. У косарці закінчився бензин, тож на фоні «мовчазної » косарки в тиші почув чийсь неприродний кашель та інші звуки, які сигналізували про ймовірну біду на воді. І хоча за очеретом нічого не було видно, щодуху помчав на оті тривожні звуки, залишивши Віталію телефон, аби викликав невідкладну медичну допомогу.

У  водоймі без тями перебував незнайомець, який однією ногою вже зробив крок у потойбіччя. Як нам мене, він втратив орієнтацію і жодних , бодай мінімальних,  рухів для власного порятунку не робив. Тобто десь вже змирився зі своєю незавидною долею. Крім того, невдаха був п’яний.

На щастя, на виклик оперативно прибула бригада екстреної медичної допомоги і вже фельдшер Микола Коїш приводив до тями  потенційну жертву води. А далі юнака відвезли фахівцям реанімаційного відділення КНП «Млинівська центральна районна лікарня».

null

За очеретом нічого не видно.

Фото Віталія Тарасюка

Як з’ясувалося, врятований молодик  заледве не постійний пацієнт цього відділення: упродовж нетривалого часу вже втретє сюди потрапляє. А йому – лишень 18 років! Навіть не називаю населеного пункту, звідки той шукач гострих відчуттів вирушає на пошук гострих пригод  до райцентру, бо ця інформація не додасть авторитету його мешканцям  – роботящим і світлим людям, яку зробили чималий вклад в історію нашого району і країни.

 Водночас на цього персонажа мали б звернути увагу відповідні служби та органи, а то складається враження, що юнак свідомо чи підсвідомо шукає плачевного фіналу…


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews