Віталій Тарасюк

Віталій Тарасюк

журналіст, репортер з Млинова

Які зрушення спричинив інвестиційний форум на Млинівщині?

27.11.2018 21:30   Джерело: RvNews
Автор : Віталій Тарасюк

Торік у вересні у Млинові відбувся інвестиційний форум, який став помітною подією не тільки в життєдіяльності району, а й усього регіону. Чи став цей захід відправною точкою у поліпшенні інвестиційного клімату на Млинівщині й  чи є результати від цього резонансного заходу? – відповідь на це запитання вдалось отримати від начальника агропромислового, економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Петра Гаврона, який був інтелектуальним осердям цього дійства.

Як кажуть, ще не вщух відгомін цього заходу, як знайшовся інвестор, який придбав Владиславівський консервний завод. До речі, стартова ціна цього підприємства в 300 тисяч гривень у ході торгів зросла до 1 мільйона 100 тисяч гривень. Нині приміщення на консервації  і власник проводить ремонтні роботи.

У Новинах колишнє птахопідприємство придбав підприємець із Млинова Володимир Чайка. Цієї пори  там капітально ремонтують будівлі, вирубують чагарники, які облюбували  територію підприємства – у приміщеннях має бути обладнана сучасна бойня, а також будуть доведені до ладу тваринницькі ферми, в яких вирощуватимуть свиней, курей.

У Добрятині переможцем аукціону з продажу колишнього колгоспного 20-гектарного садка став також Володимир Чайка. На цю пору дерева в ньому викорчувані, замовлена проектно-кошторисна документація і проводяться підготовчі роботи, щоб наступного року посадити садок такою ж площею.

У Кораблищах на аукціон виставляли приміщення ферми колишнього сільгосппідприємства «Радівське», яке придбав підприємець Едуард Романюк. Він розпочав будівництво двох пташників на 240 тисяч голів птиці. За попередніми розрахунками, у березні-квітні наступного року птиця має бути поставлена на відгодівлю.

За підсумками чотирьох аукціонів, виручка становить майже 2,5 мільйона гривень.

Також за попередньою інформацією, відбуваються позитивні зрушення у багатостраждальній історії Бокіймівського комбінату хлібопродуктів. Принаймні на цей час його приміщення перебувають під охороною і є надія, що виробнича діяльність на підприємстві буде відновлена. Є припущення, що там буде тваринницький комплекс, бо зерно там зберігати неможливо – виробнича інфраструктура демонтована і розкрадена…


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews