Китайська компанія зацікавлена у співпраці з Рівненською АЕС

30.09.2018 23:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

На Рівненській АЕС відбулась презентація електромеханічного обладнання китайської компанії Dongfang Electric Machinery Co., Ltd (DFEM), участь в якій, окрім представників компанії та її офіційного субдилера в Україні ПП «Інкла-Київ», взяли фахівці електричного цеху (ЕЦ) РАЕС, інформує сайт Рівненської АЕС.

За словами старшого майстра систем збудження ЕЦ РАЕС Віктора Чижа, у 2019-му році на енергоблоці №1 РАЕС в рамках виконання заходів Комплексної зведеної програми підвищення рівня безпеки енергоблоків АЕС України заплановано виконати модернізацію обладнання, що відноситься до системи нормальної експлуатації – системи збудження (СЗ) для турбогенераторів ТГ-1 та ТГ-2.

«Питання модернізації СЗ є важливим, адже вона постійно перебуває у роботі та є однією з найбільш відповідальних систем турбогенератора, а також елементом регулювання видачі електричної потужності енергоблоками РАЕС. Від роботи системи залежить як надійність експлуатації енергоблоку, так і стійкість енергосистеми. Враховуючи необхідність реалізації цих робіт, Рівненська АЕС приділяє максимум уваги при виборі партнерів, надаючи перевагу надійним, досвідченим та  перевіреним», - зазначив Віктор Чиж.

Під час зустрічі іноземні гості презентували атомникам нові напрацювання та проекти компанії, свій досвід в області поставок, впроваджень та техобслуговування обладнання. Більш детальну інформацію представники DFEM надали щодо системи збудження для турбогенераторів, її технічні характеристики, типи, особливості та переваги. Як зазначив представник компанії DFEM Чжан Юй, в презентованій статичній тиристорній системі збудження для турбогенераторів вже враховано усі технічні вимоги до обладнання РАЕС. «DFEM, як один із найпотужніших постачальників енергетичного обладнання на міжнародному ринку, пропонує надійні та своєчасні послуги, враховуючи ідею та побажання клієнтів. Ми маємо досвід постачання устаткування для атомних електростанцій, які входять до загальноєвропейської мережі системних операторів з передачі електроенергії «ENTOS-E». Дякуємо за можливість представити власне технічне рішення та сподіваємось на подальшу співпрацю», - зауважив Чжан Юй.

Фахівці електроцеху Рівненської АЕС відзначили актуальність пропозиції Dongfang Electric Machinery, однак, дана компанія є лише одним із потенційних партнерів. Наразі вже відбулось обговорення технічних пропозицій компаній AEG Industrial Engineering GmbH (Німеччина) та вітчизняного ПАТ «Завод «Перетворювач». Остаточного партнера буде визначено після проведення конкурсних процедур, які невдовзі розпочнуться.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews