Хто створює аварійну ситуацію на дорогах Рівного?

26.08.2018 23:57   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віра Мельникова

За даними статистики в Україні за перше півріччя 2018 року зареєстровано більше 68 тисяч ДТП, у яких постраждало майже 13 тисяч осіб. А з цих 13 тисяч загинуло 1237 людей. Цифра, як кажуть, тривожно рекордна.

Причини ДТП різні: керування у стані алкогольного сп’яніння, перевищення дозволеної швидкості руху, порушення правил переїзду перехресть, порушення правил маневрування, а також недотримання безпечної дистанції. 

Але, виявляється, цей перелік небезпек, які підстерігають пересічного українця неповний. У сучасному світі все тече, все змінюється, це стосується і нових, раніше невідомих форм порушення порядку на вулицях, зокрема на її проїжджій частині , які призводять до дорожньо-транспортних пригод із сумними наслідками.

null
 Фото Віри Мельникової

 Ось вже кілька днів у Рівному мешканці вулиці Гагаріна (навпроти бару «Адоней») спостерігають таку картину: загоряється  зелене світло світлофора, й молода жебрачка, припадаючи на одну ногу, ретельно  обходить всі автомобілі з простягнутою рукою. Деякі водії подають звукові сигнали,  аби уникнути аварії, але збирачка «данини» впевнено прямує далі, йде серед машин не обертаючись, а на зауваження пішоходів: «Жінко, що ти робиш? Ти ж створюєш аварійну ситуацію на дорозі!», –  та грубо, брутально відповідає: «Йдіть собі далі, куди йшли, та пішли ви всі на ###/».

Аж ось загоряється червоне світло і вона сідає під білбордом, «відпочиває», а з наступним перемиканням світлофора знову рушає за черговим збиранням грошей. Отака в неї «робота». І це при всьому тому, що це перехрестя досить небезпечне і, не приведи Боже, зберігаючи життя цієї жінки, що сама лізе під колеса, у спонтанному маневруванні машиною може загинути якась інша людина.

null
 Фото  Віри Мельникової

А чи не час відповідним службам припинити привселюдний збір «данини» у світлий день? Бо порядок на дорогах країни вимагає бути кращим. А щодо жебраків, то просити милостиню у відповідних для цього місцях, як наприклад біля церкви, ніхто не відміняв.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews