Неабияка музична подія відбулася у Рівному – Всеукраїнський фестиваль «Весняний первоцвіт»

14.05.2018 22:38   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Всеукраїнський фестиваль пісні і танцю «Весняний первоцвіт» відбувся 11-12 травня у Рівному. Пісенно-танцювальне  дійство завітало до міста вже втринадцяте. Цьогоріч до фестивальної програми крім естрадних, класичних, народних  і авторських пісень, співаної поезії, додалася ще й хореографія. Це суттєво додало учасників імпрези, й до Рівного на свято пісні й танцю приїхали майже 1000 охочих продемонструвати свої таланти. Загалом своїх представників делегували Житомирська, Львівська, Київська, Хмельницька, Тернопільська, Волинська, Рівненська і Дніпропетровська області. Традиційно – найбільше учасників було з Волині та Рівненщини.

null
Колектив з Кривого Рогу. Фото авторки

За словами засновника фестивалю заслуженого працівника культури України, композитора Андрія Пастушенка, мета фестивалю – це популяризація всього українського та підтримка талановитої молоді. І хоча фестиваль й не передбачає вікових обмежень, адже участь у ньому можуть брати всі бажаючі  від шести років і до пенсійного віку. Але ж представників старшого покоління не так і багато, а роблять заявки на участь.

null
Ансамбль народного танцю "Горлиця" зі Здолбунова. Фото авторки

А тому з’ява на цьогорічному музичному дійстві ансамблю народного танцю «Горлиця» зі Здолбунова, учасники якого є не надто юними й мають неабиякий життєвий досвід, був  достойно оцінений членами журі: Гран-прі фестивалю у номінації «Хореографія». Вимоги до виконавців були доволі суворими й вибирати кращих із кращих серед великої кількості учасників було непросто.

Отож журі,  до складу якого увійшли народний артист України Василь Чепелюк  (голова), натхненник фестивалю Андрій Пастушенко, заслужені працівники культури Галина Швидків та Євгенія Жемчугова, провідний викладач РДГУ Алла Самохвалова, цьогоріч вирішили присудити два Гран-прі. А тому в номінації «Пісенна творчість» нагорода дісталася гості з Тернополя Уляні Шерстій.

null
Уляна Шерстій. Фото авторки

Талановиті, самобутні, щирі – такими запам’яталися учасники фестивалю членам журі.  Вручаючи дипломи фестивалю, Василь Чепелюк наголосив, що для багатьох це перший крок на велику сцену. Але ніколи не потрібно розчаровуватися, якщо відзнака в цей раз оминула, адже все ще попереду й ні в якому випадку не можна здаватися. Пройдуть роки, а ці хвилюючі миті не забудуться ніколи.

null
Суддівське тріо. Фото авторки

Його підтримала й Галина Швидків, зазначивши, що всі, хто завітав на фестиваль, вже є переможцями, адже зуміли подолати свою невпевненість, якісь вагання, нерішучість. Тільки той чогось досягає, хто цілеспрямовано йде до своєї мети.

Засновники «Весняного первоцвіту» впевнені,  що такі заходи дають можливість дітям реалізувати свій творчий потенціал і ставати на крок ближче до своєї мрії.

Фестиваль закінчився гала-концертом із найкращими виступами конкурсантів у залі камерної та органної музики.

null
Танцювальний колектив "Ритм"

До організації свята долучилися Рівненське обласне відділення Національної всеукраїнської музичної спілки, Всеукраїнська громадська організація “Ліга культури”, Рівненський державний гуманітарний університет, яких підтримали РО Всеукраїнського товариства імені Т. Г. Шевченка “Просвіта” та Рівненська обласна організація Національної спілки письменників України.

А ще цьогорічний фестиваль підтвердив, що в української пісні є майбутнє. Отож «Весняний первоцвіт» наступної весною розквітатиме ще барвистіше! 

null
Фінал фестивалю. Фото авторки

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews