У Рівному відкрилась виставка «Великодні мотиви» (фоторепортаж)

13.04.2018 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

У Рівненському Міському будинку культури у світлу Великодню сідмицю відкрили традиційну щорічну виставку «Великодні мотиви». Народні самобутні майстри Рівненщини та інших міст – Києва, Луцька,  Ужгорода взяли участь у цьогорічній виставці.

Звичайно, головна героїня нової експозиції – писанка.  У виставковій залі МБК їх сотні – традиційних, що розписані на курячих яйцях, а також створених неймовірною фантазією майстрів декоративно-ужиткового мистецтва – керамічні, дерев’яні,  в’язані, плетені, оздоблені бісером.

null
 Фото Галини Данильчук

Тут представлені  цілі великодні композиції, а також ікони, рушники, кошики для освячення пасок, витинанки.  Вся   експозиція несе в собі  особливу чистоту найвеличнішого християнського свята. І кожен, хто знайомиться з народною творчістю, не лише споглядає красу рукотворів, виготовлених майстрами, а вже десь підсвідомо готується власноруч створити таке маленьке  диво – писанку.

null
 Фото Галини Данильчук

 

null
 Фото Галини Данильчук

 

null
 Фото Галини Данильчук

 

null
Писанкарка Наталія Дребот. Фото Галини Данильчук

 

null
 Фото Галини Данильчук

Близько тридцяти майстрів взяло участь у цьогорічній виставці. Серед них відомі рівненські писанкарки Наталія Дребот і Вікторія Степанюк, кераміст Леонід Гринбокий, народний майстер Вікторія Кисиленко. Представлена значна кількість робіт, яку виконали майстри з бісероплетіння Михайло  Поліщук, Світлана Нестерук, Марія Коноваленко, Галина Мартинова та інші.

null
 Фото Галини Данильчук

 

null
Ведуча Ірина Білотіл.  Фото Галини Данильчук

 

null
Гурт "Цвіт папороті".  Фото Галини Данильчук

 

null
Тріо бандуристок "Любисток".  Фото Галини Данильчук

На відкритті виставки демонструвався майстер-клас з писанкарства від Вікторії Степанюк,  лунали українські пісні у виконанні тріо бандуристок «Любисток», вокально-інструментального гурту «Цвіт папороті» Рівненського МБК та фольклорного тріо «Ярина».

null
Виставку представляє директор МБК Ольга Стельмах.  Фото Галини Данильчук

 

null
 Фото Галини Данильчук

Виставка ще два  тижні буде дарувати кожному відвідувачу відчуття святкового весняного пасхального настрою.

null
Фольклорна виконавиця Раїса Цапун.  Фото Галини Данильчук

 

null
Михайло Поліщук.  Фото Галини Данильчук

 

null
 Фото Галини Данильчук

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews