Рівнянам презентували новостворене кіно Віктора Булиги про художника Косміаді

02.04.2018 23:02   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

Виставкова зала Рівненського краєзнавчого музею, де нині представлена нова колекція живопису Георгія Косміаді, була вщент заповнена глядачами, що зібралися на прем’єру нового документального фільму «Грецький горішок».  Саме так сміливо і образно назвали рівненські митці документальну кінорозповідь про життєвий і творчий шлях відомого художника Георгія Петровича Косміаді, який через 50 років після смерті у німецькому Гамбурзі знову повернувся на Волинь, у місто, де пройшли його 23 кращих років життя.

null
 Фото Галини Данильчук

Задум і авторство фільму належить рівнянину Віктору Булизі – сценаристу та режисеру ігрових фільмів та короткометражок, засновнику Міжнародного кінофестивалю «Місто Мрії». 

Над «Грецьким горішком» авторський колектив працював близько року.  Однією з основних героїнь стрічки стала донька художника Надія Георгіївна Косміаді, яка нещодавно переїхала з Німеччини до Рівного і створила в обласному центрі Арт-майстерню Георгія Косміаді. 

null
 Надія Косміаді. Фото Галини Данильчук

У фільмі використані матеріали особистого архіву художника, його мистецький спадок, документальні історичні матеріали й кінохроніка, а також дослідження його рівненських біографів Лариси Костюк та Наталії Тарасевич. Озвучила фільм артистка Рівненського академічного українського музично-драматичного театру Ніна Ніколаєва. 

null
Актриса Ніна Ніколаєва.  Фото Галини Данильчук

Кінопроект «Грецький горішок» – це перша повнометражна документальна стрічка про людину, художника і вчителя Георгія Косміаді.

null
 Фото Галини Данильчук

Віктор Булига планує представити цей фільм на конкурс, а з часом організувати його перегляд на обласних телеканалах.

null
Голова Спілки художників Рівненщини Петро Подолець. Фото Галини Данильчук

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews