У Рівному відкрили Майдан Музики

04.01.2018 23:59   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

 Перед Залом органної і камерної музики за два дні до Різдва Христового урочисто відкрили майдан Музики, який безумовно стане окрасою Рівного.

null
Фото РОДА

Нагадаємо, що споруда органного залу, це колишній римо-католицький костел Святого Антонія, споруджений у Рівному в 1899 році і поруйнований радянською владою в кінці 1950-х років. 30 років тому, у 1987 році в колишньому костелі відкритий Зал органної і камерної музики.

null
Фото Галини Данильчук

Поруч із спорудою Органного залу знаходиться невеличка і затишна вулиця Гоголя, яка колись мала назву Костельна. Саме тут нещодавно був відкритий і освячений новозбудований греко-католицький храм Святого Миколая-Чудотворця. Ця вулиця частково зберегла старі ошатні цегляні будинки, що додають їй особливої привабливості. Цікаво, що саме на цій вулиці напередодні Першої світової війни була споруджена перша рівненська муніципальна електростанція (будинок частково зберігся до нашого часу і є нині приватним житловим приміщенням).

null
 Фото Галини Данильчук

 

null
Фото РОДА

Міська влада в минулому році розпочала опоряджувальні роботи на вул. Гоголя – викладена плитка на тротуарах, відремонтоване асфальтове покриття дороги, встановлена огорожа, що додає зручності для людей з особливими потребами (адже тут знаходиться обласна організація Українського товариства сліпих).

null
Виступає заступник голови РОДА Світлана Богатирчук-Кривко. Фото РОДА

Вулиця прямує до р. Усті повз територію дитячого садка № 16, який має назву «Чарівна квітка» і насправді є справжньою оазою різноманітних квітів, екзотичних рослин і  місцем, де росте  старезний  багатовіковий дуб.

null
Виступає міський голова Володимир Хомко. Фото Галини Данильчук

Нині старовинна вулиця Гоголя, а разом з нею і новий майдан Музики, будуть приваблювати рівнян і гостей міста, стануть новою вишуканою родзинкою Рівного.

null
 Фото Галини Данильчук

На майдані Музики встановили нову монументальну композицію – арфу і ангела на ній, як символ вічної музики, добра і любові, які спускаються на землю в ці величні різдвяні дні. Фасад Органного залу у вечірню пору тепер буде зачаровувати своїм різнобарв’ям світла, де виграють красою вітражі на готичних вікнах, підсвічуються скульптурні образи муз, які встановлені на його стіні. Нарешті запрацював великий круглий годинник, який розпочав відлік часу 4 січня 2018 року.

null
 Фото Галини Данильчук

Відкриття майдану Музики – це перше культурно-мистецьке свято нового 2018 року. Чудово, що Рівне розпочинає жити в новому році з відчуттям радості, відчуттям, що краса врятує світ, що любов, добро і музика допоможуть здолати усі проблеми і біди сучасного непростого світу.

null
 Фото Галини Данильчук

Автором пам’ятника є коваль із м. Славута Артем Вольський, роботи якого вже прикрашають наше місто на алеї кованих скульптур в парку на Лебединці.

null
Фото РОДА

На відкритті майдану Музики в колі рівнян були й очільники міста та області, які підтвердили свою готовність працювати разом  задля розбудови Рівного, перетворення його в привабливий обласний центр, в якому буде комфортно жити і комфортно відпочивати.

null
 Фото Галини Данильчук

Майдан Музики в цей день був наповнений чудовою музикою, яку виконували артисти Рівненської обласної філармонії. Звучали колядки, всесвітньо відомі різдвяні композиції і мелодії.

null
 Фото Галини Данильчук

 

null
 Фото Галини Данильчук

 

null
 Фото Галини Данильчук

 

null
 Фото Галини Данильчук

 

null
 Фото Галини Данильчук




 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews