Приватні підприємства знову претендують на бурштин Рівненщини

Дати їм землі під видобуток бурштину чи не дати?

24.05.2017 11:26   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марія Соколенко

Спроби заволодіти землями на півночі Рівненщини, які славляться багатими бурштиновими покладами, не припиняються. Зокрема, мова йде про підприємства ТОВ «Ред.Мет» та компанію «Українські полімери», які вже не вперше просять обласну раду дозволити їм видобуток «сонячного каміння» у Дубровицькому та Рокитнівському районах. 

 

Борис Бірук.

Дати чи не дати їм цю землю? Це питання було піднято під час засідання постійної комісії з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей Рівненської обласної ради. Голова комісії Борис Бірук, який родом із тих же «бурштинових країв», зазначає, що місцеве населення проти того, аби будь-які підприємства «панували» на їхніх землях.

– Вони дійсно проти, тому що це земля, як вони кажуть, – їхня. І в них цю землю хочуть забрати. Зокрема, ту землю, де вони випасали корів, збирали гриби, ягоди. І зайдуть якісь інші люди й почнуть там свої правила громадам вказувати. Тому люди й обурені, – пояснює ситуацію Борис Бірук.

І додає, що коли ці підприємства й надалі наполягатимуть на отриманні дозволу на видобуток бурштину на Півночі Рівненщини, то без конфлікту не обійдеться.

– Конфлікт неминучий. Тим більше, що зброї у людей багато на руках. І це може завершитися дуже плачевно для нашої області в цілому.

Таким чином, рішення відмовити цим двом підприємствам у наданні дозволу на видобуток бурштину членами комісії було підтримано одноголосно.

Читайте також

На Рівненщині провели військові ігри серед школярів
На Рівненщині в пожежах гинуть люди

Обласний обранець переконаний, що це «бурштинове питання» можна вирішити мирним шляхом. Зокрема, узаконити видобуток дорогоцінного «сонячного каміння» і заснувати на тій території комунальний заклад. Від цього, каже, виграють всі. Оскільки для місцевого населення це нові робочі місця, а для держави та області – нові, законні, надходження у бюджет.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews